Pokušaj Aleksandra Vučića da sa pozicije šefa Saveta za nacionalnu bezbednost za situaciju u zemlji, a posebno položaj Srbije u pregovorima sa Prištinom okrivi lidera Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića, priznanje je nesposobnosti vlasti, bestidno i opasno koliko i ona sama.

Ratna politika devedesetih, neozbiljna, nemušta i neiskrena politika danas, te krajnja nesposobnost Aleksandra Vučića za vođenje države jedini su uzrok ozbiljnih problema koje Srbija ima iznutra i spolja.

Posle tri decenije uništavanja države, povedenih i izgubljenih ratova, ekonomske i društvene devastacije zemlje, Vučić i njegova politička klika nemaju ni toliko morala da preuzmu odgovornost za svoje postupke već za sunovrat krive nekog ko nikada nije bio na vlasti.

Srbiji treba odgovorna, sposobna, hrabra vlada sa vizijom evropske, građanske, demokratske, moderne i čoveku okrenute Srbije, da zemlju povede putem stvarnog prosperiteta, a ne propagandnih fantazija. Pokret slobodnih građana i naši politički partneri spremni su da to ponude.