Pokret slobodnih građana zahteva od ministra prosvete Mladena Šarčevića da poništi rešenje o smeni direktora OŠ „Svetozar Miletić“ iz Zemuna Miroljuba Mosurovića i vrati ga na mesto direktora.

 

Danas, kada su institucije sistema tako grubo napadnute od stranačkih kadrova sumnjivih stručnih zvanja, odbrana stručnosti i profesionalnosti se nameće kao prioritet otpora i odbrane građana sopstvenog prava na pristojnu, civilizovanu budućnost.

 

Ukoliko ministar obrazovanja ne povuče svoju odluku o smeni više puta nagrađivanog i stručnog direktora osnovne škole, Pokret slobodnih građana će pozvati građane Beograda da se solidarišu sa nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima u odbrani institucije školstva, koja je napadnuta od interesnih grupa vladajuće stranke. Mirnim okupljanjem građana Zemuna.

 

PSG poručuje vlastima da će se boriti za svakog profesionalca i za svaku instituciju od najezde polupismenih stranačkih kadrova i tom smislu poziva sve građane da svojim okupljanjem brane, ne interese stranaka, već sopstveno pravo i sopstvenu budućnost.