Opozicione stranke i pokreti u Nišu koje se protive predaji aerodroma „Konstantin Veliki" na upravljanje državi i zajednički učestvuju u borbi Nišlija za odbranu svoje imovine saopštavaju da su građani postigli prvu pobedu i da je bahata i nesposobna naprednjačka vlast odložila sednicu lokalnog parlamenta samo zato što se uplašila masovnog protesta građana.

 

To je prva pobeda građana nad režimom koji je, suočen sa odlučnim otporom naroda, odlučio da potegne svoj najjači adut – Aleksandra Vučića. On treba da Nišlije ubedi da je sprečavanje razvoja niškog aerodroma u njihovom interesu i da objasni svoju skandaloznu izjavu da razvoj niškog aerodroma nije dobar, jer smanjuje kapacitete beogradskog.

 

Opozicioni pokreti i stranke upozoravaju da borba za interese Niša i putnika nije gotova i da samo upornost i odlučnost da se ide do kraja mogu zaustaviti režim u naopakoj nameri da nanese štetu Nišu i svim građanima koji žele da koriste usluge niškog aerodroma po jeftinim cenama koje su prilagođene teškom životu u Srbiji.  

 

Opozicija  podseća da naprednjačka vlada nikad nije objavila ugovore o Er Srbiji i koncesiji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla" i da postoje svi razlozi za sumnju da je javni interes podređen ekstraprofitu koji neko treba da stekne iz tih tajnih ugovora.

 

Naprednjačka vlast ne samo što nije sposobna da sačuva domaće kompanije koje dobro posluju, nego svojim pogubnim odlukama direktno guši njihov razvoj u korist privatnih džepova.

 

Opozicija u Nišu će nastaviti zajedničku borbu za očuvanje i razvoj niškog aerodroma svim demokratskim sredstvima.

 

Demokratska stranka - Niš

Dosta je bilo - Niš

Dveri - Niš

Levica Srbije - Niš

Narodna stranka - Niš

Niška inicijativa

Nova stranka - Niš

Pokret slobodnih građana - Niš

Pokret za Preokret - Niš