Najoštrije osuđujemo napad radnika JKP Naisus na novinara N1 i našeg sugrađana Milana Stojanovića i upozoravamo da je trend napada na novinare nedopustiv.

 

Ako se po jutru poznaje dan, jasno je da će vlast koristiti sav svoj arsenal nasilja i represije kako bi pokušala da odbrani neodbranjivo, a to je promena trenutnog nakaradnog sistema vrednosti.

 

Ovo je još jedan dokaz da režim u svakoj situaciji bezočno koristi zaposlene u javnim preduzećima za nasrtaje na svoje političke neistomišljenike, a sada te iste koristi i da uguši svaki pokušaj objektivnog informisanja o stanju u gradu, odnosno neradu javnih gradskih preduzeća.

 

Podižemo glas protiv nasilja nad novinarima, nad političkim neistomišljenicima i pozivamo vlast da momentalno prestane sa nasiljem. Takođe, zaposlene u javnim preduzećima pozivamo da se oslobode straha, da dignu glas protiv nasilja, medijskog mraka i ucena kojima su svakodnevno izloženi kako ne bi ostali bez posla. Jedan od naših ciljeva je “Čovek na prvom mestu“ i kao jedan stubova naše kampanje biće ugrađen u novo srpsko oporavljeno društvo nakon pobede.

 

Koalicija “Ujedinjeni za pobedu Srbije”