Za Pokret slobodnih građana svaki dan je dan u kome treba da obezbedimo podjednake uslove za sve osobe sa invaliditetom, kao i za sve one koji se o njima brinu i pomažu im da prevaziđu teškoću koju imaju.

Kako bismo obezbedili njihovo poverenje i opravdali njihova očekivanja da budu jednako vrednovani kao i oni koji ih u svakodnevnom životu nedovoljno primećuju, Pokret slobodnh građana će 3. decembra na svetski Dan osoba sa invaliditetom proglasiti svaki dan danom osoba sa invaliditetom.

Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost Pokreta slobodnh građana, poziva sve slobodne građane da se uključe u našu akciju: "Ja sam deo podrške osobama sa invaliditetom", i da nam pošalju fotografije ili priče iz svog života koje govore o preprekama sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom i oni koji o njima brinu. Na ovaj način želimo da približimo široj javnosti probleme sa kojima se svako od nas suočava u svojim porodicama, u poslovnom okruženju, komšijskim odnosima i prijateljstvima, na putu do ostvarivanja prava svih osoba sa invaliditetom.

Pokret slobodnih građana je stava da treba razviti održiv sistem podrške osobama sa invaliditetom, kako bi usluge i servisi podrške bili obezbeđeni svima kojima su potrebni, a ne samo određenom broju korisnika za koje su obezbeđena finansijska sredstva.

Naglašavamo, svi smo ljudi, svi smo slobodni i jednaki građani i kao takvi želimo da sve naše kolege, prijatelji, rođaci, komšije ili slučajni polaznici mogu da učestvuju jednako u svakodnevnom životu!

#PodrziAkciju pošalji nam fotografije, životne priče, probleme ili primere dobre prakse na svakidanjedanosi@pokretslobodnih.rs. Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost će razmotriti pristigli materijal i svakoga dana deliti informacije sa svima na društvenim mežama, jer svaki dan je dan osoba sa invaliditetom.

Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost POKRET SLOBODNIH GRAĐANA