Stranka Zajedno za Srbiju na čelu sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem podržala je danas Dragana Đilasa kao zajedničkog kandidata  Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Levice Srbije i Pokreta za PREOKRET. 

 

Na zajedničkom sastanku u gradskoj kući slobodnog grada Šapca zajednički je ocenjeno da grad Šabac predstavlja odličan primer da je princip participativne demokratije primenjiv u praksi. 

"Siguran sam da kad god građani dobiju pravo da slobodno odlučuju,  oni uvek donesu dobru odluku" - rekao je Zelenović.


Predsednik Pokreta slobodnih građana ocenio je da je Srbiji potrebna nova šansa da postane uređena,  institucionalna,  prosvećena, socijalno pravedna država i da  demokratski savez pruža upravo tu šansu. 
"Oni koji su 90-ih uništili Srbiju su dobili i drugu šansu i nju upropastili,   umesto da šansu damo sebi. Srbija zaslužuje novu šansu." 


Janković je istakao da će u Beogradu početi promena za celu Srbiju jer je Beograd glavni grad, a Beograđani su svesni šanse i odgovornosti koje imaju.


Sastanku u Šapcu prisustvovali su predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas, predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, predsednik političkog saveta ZZS Dušan Petrović i poverenik za zapadnu Srbiju PSG-a Slavoljub Nikolić.

 


Izvori: