Izjava Stefana Simića, koordinatora za omladinu Pokretu slobodnih građana, za dnevni list Danas, objavljena u sklopu teksta “Samofalov: Akademija običan servis za partijsko zapošljavanje“.

Stefan Simić, koordinator za omladinu Pokreta slobodnih građana, ukazuje za Danas da je Omladina PSG „mesto za sve mlade ljude koji žele da promene nešto u ovoj državi, misle svojom glavom i ne smatraju da se omladinski aktivizam u političkim organizacijama svodi na lepljenje plakata ili statiranje iza političara dok daju izjave“.

– Funkcionišemo tako što smo svakodnevno na vezi, sastajemo se jednom nedeljno i planiramo aktivnosti koje kasnije sprovodimo. Nakon toga analiziramo šta je bilo dobro, a šta smo mogli da uradimo bolje i, najvažnije – razgovaramo i slušamo se međusobno. Mi najbolje znamo koji su to problemi koji muče mlade u Srbiji i upravo na njih i pokušavamo da ukažemo. Trudimo se da budemo aktivni i aktuelni, reagujemo na ono što nam se ne dopada, ali i iniciramo promene na polju obrazovanja, ljudskih prava, položaja mladih i ostalih tema koje smatramo važnim za mlade ljude u Srbiji. Jednom mesečno organizujemo obuke na razne teme, čime jačamo kapacitete svoje organizacije, objašnjava naš sagovornik.

Simić naglašava da „imamo punu podršku, kako Predsedništva, tako i ostalih organa Pokreta, što nam dosta pomaže u funkcionisanju, jer se naše ideje i stavovi na taj način uvažavaju“. „Naravno, uvek se tu nađe i vreme za druženje, koje nam pomaže da taj timski duh, koji pokušavamo da gradimo na nivou Omladine, bude još jači“, kaže on.