Pokret slobodnih građana ocenjuje da se najozbiljnije moraju proveriti tvrdnje Saše Mirkovića, bivšeg bliskog saradnika Aleksandra Vučića, koji tvrdi da je Vučić saučestvovao u organizovanju paljenja američke ambasade 2008. godine.

Mediji su preneli pitanje Mirkovića Vučiću “da li se seća šta je radio na dan mitinga “KOSOVO JE SRBIJA” 2008 god. posebno sa ambasadom SAD-a? S kim je koordinisao akciju iz Narodne skupštine Republike Srbije, ko je bio sve u prostoriji i ko mu je prenosio poruke, do jednog šefa kabineta u Vladi RS. Ima nas koji to nismo zaboravili”, rekao je Mirković i dodao da je na čelu Srbije čovek koji nam je sa velesilom kao što je Amerika napravio problem, koji godinama košta sve građane Srbije.

S obzirom na dugogodišnju saradnju Mirkovića i Vučića, ove tvrdnje se moraju proveriti, ali ne na način da Vučića ponovo ispituje dr Stefanović, već ozbiljno. Organizovani kriminalni akt prilikom koga je poginuo jedan čovek već deceniju predstavlja prepreku razvoju bilateralnih odnosa sa SAD.