Mobilne ekipe niških opozicionih političkih organizacija dokumentovale su danas upravo ono na šta smo upozoravali: da Srpska napredna stranka, uz otvorenu demonstraciju sile i zloupotrebu državnih organa, odvlači zaposlene u javnim preduzećima sa njihovih radnih mesta i poput talaca ih sili da „dočekuju" naprednjačkog šefa, Aleksandra Vučića.

Video materijal jasno ogoljava ovu prljavu praksu: pod pratnjom policije, zaposleni u javnim preduzećima autobusima se odvoze na ugovoreno mesto.

Ujedinjena niška opozicija razume i pruža punu podršku svojim sugrađanima koji, ucenjeni da će ostati bez posla, ne mogu da se odupru nasilničkim metodama naprednjačkog režima. Međutim, nema razumevanja za otvorene pretnje SNS moćnika koji, u nedostatku bilo kakvog logičkog argumenta za otimanje aerodroma od Nišlija, perfidno zloupotrebljavaju ljude koji se bore za golo preživljavanje i koriste ih kao statiste u svojim izrežiranim obmanama. Pritom, vrhunac brutalnosti je što sve javne resurse, pa i časne policijske službenike, izrabljuju i primoravaju da saučestvuju u njihovom partijskom poduhvatu.

Pozivamo građane da svojom voljom, slobodnim ubeđenjem danas od 18 časova na Trgu kralja Milana iskažu svoj stav o sudbini Aerodroma.

Saopštenje potpisuju:
Demokratska stranka
Dveri
Dosta je bilo
Levica Srbije
Narodna stranka
Niška inicijativa
Nova stranka
Pokret slobodnih građana
Pokret za preokret
Socijaldemokratska stranka