Na sednici Predsedništva Pokreta slobodnih građana, smenjen je poverenik za Beograd Aleksandar Pavlović, iz razloga koji su organizacione prirode i u cilju povećanja efikasnosti u radu Beogradskih povereništava kojima će količina aktivnosti u narednom periodu rasti, zajedno sa rastom aktivnosti na nivou Pokreta. Takođe, ostavku na funkciju šefa Izvršnog odbora podneo je Milan Žunić, iz brojnih razloga, nakon čega je Predsedništvo u Skladu sa Statutom raspustilo članove Izvršnog odbora kako bi se u narednom periodu postavio novi, koji će moći efikasnije da radi.  Milan Žunić i Aleksandar Pavlović ostaće aktivni članovi Pokreta ukoliko to budu želeli.

S druge strane, ova, sasvim normalna dešavanja koja se tiču interne organizacije i operativnog dela funkcionisanja političke organizacije, spinovana su kao da je reč o čistkama koje imaju za uzrok nesuglasice oko političkih ideja, što je apsolutno netačno. Pokret slobodnih građana čine ljudi koje objedinjuje ideja o slobodnom društvu i građanskim vrednostima koje su zajedničke svima i po kojima smo se okupili, ali su različitosti u mišljenjima i stavovima uvek dobrodošle, jer je stav i Predsedništva, kao i Političkog Saveta da se kroz debatu dolazi do najboljih rešenja.

U  izjavu Sergeja Trifunovića, predsednika PSG, da mu je nuđen mito nemamo razloga da sumnjamo, isto kao što smo apsolutno uvereni u njegov integritet koji dokazuje svakodnevnim zalaganjem za vrednosti Pokreta – bilo da je reč o dnevnim pitanjima koja nisu interesantna medijima, bilo da se govori o krupnim političkim odlukama i pritiscima koje svi doživaljavamo svakodnevno. Od sad, kao i do sad, Pokret slobodnih građana neće donositi odluke pod pritiskom bilo koga, već isključivo na osnovu činjenica i ideje o boljem društvu koja nas je politički povezala.