Smene komandanta Žandarmerije i načelnika Policijske uprave Beograd su kozmetički pokušaj vlasti da sakrije spregu sa kriminalom koji prožima sam vrh države.

Pravi uzrok nebezbednosti građana Srbije nije načelnik bilo koje policijske uprave ili jedinice. U državi i sistemu bezbednosti u kome je dr Nebojša Stefanović ministar policije, Aleksandar Vulin ministar odbrane, a Aleksandar Vučić formalni šef države, država je najveća pretnja bezbednosti građana i sve smene na nižim nivoima su zamazivanje očiju javnosti, ističe predsednik PSG Saša Janković.

Na idućem protestu ispred zgrade predsedništva, u petak u pet časova popodne, Pokret slobodnih građana i druge opozicione organizacije ponovo će pitati zašto su građani nebezbedni, zašto ubistva ostaju nerasvetljena i javno tražiti smenu, odnosno ostavku ministra dr Stefanovića.

U Dnevnom redu za Srbiju u prvih godinu dana posle smene režima, Pokret slobodnih građana predvideo je smenu svih šefova u sistemu bezbednosti, dubinsku lustraciju i depolitizaciu tog važnog državnog sektora.