Ni 18 meseci od ubistva Olivera Ivanovića nismo dobili odgovor na pitanje ko su izvršioci i nalogodavci tog svirepog zločina. Pokret slobodnih građana podseća da su vlasti u Srbiji više puta obećavale da će objaviti sve detalje o tom slučaju što se do danas nije dogodilo. 

"Vučić je prošle godine obećao da će sve informacije o ubistvu Olivera Ivanovića objaviti u roku od dve nedelje. Po običaju, Vučić je lagao. Dobili smo samo uveravanja da Milan Radoičić, čovek koji je strah i trepet u Kosovskoj Mitrovici i koji se nalazi na međunarodnoj poternici, "nije cvećka" ali da nije ubio Olivera Ivanovića. Zašto beži od optužbi ako zna da je nevin? Oliver nije bežao, a mogao je. Tako rade osobe sa integritetom. To je razlika između čoveka i bednika. Očigledno da neko nije mogao da podnese tu razliku", izjavio je Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici nakon više meseci najstrašnije kampanje koju je protiv njega vodila Srpska lista ispostava SNS na Kosovu nazivajući ga izdajnikom i saradnikom Ramuša Haradinaja koristeći za to i medije u Srbiji.