U prostorijama mesne zajednice Braća Jerković (Meštrovićeva 32)  koje je lokalni odbor SNS-a neovlašćeno prisvojio i pretvorio u svoj mesni odbor po prijavi građana koju smo dobili oko 9.30 dolazilo je do kupovine glasova birača koji glasaju na 5 biračkih mesta koja se nalaze u istoj ulici i to u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ (Meštrovićeva 19) biračka mesta 47 i 48 i u Osnovnoj školi „Đuro Daničić“ (Meštrovićeva 19a) biračka mesta 49, 50 i 51. Naime, pre odlaska na mesto glasanja građani su ulazili u prostorije mesne zajednice, gde su dobijali paketiće i novac, a zatim odlazili na glasanje u škole koje se nalaze preko puta mesne zajednice. Organi reda su obavešteni o kršenju zakona i o kupovini glasova koja se odvijala u blizini biračkih mesta.

Dva člana PSG-a sa Voždovca koji su se našli u blizini su pokušali da slikaju očigledno kršenje izbornih zakona i propisa, pri čemu ih napadaju simpatizeri SNS-a koji su se nalazili u blizini i pokušavaju da im oduzmu mobilni telefon.

Po dolasku pripadnika MUP-a naša dva člana bivaju uhapšena i privedena u policijsku stanicu Voždovac, iz koje bivaju ekspresno pušteni uz prekršajne prijave. Indikativno je da se odmah nakon ovih događaja pojavljuju vesti na Informeru i RTS-u u kojima se izvrću činjenice i aktivisti SNS-a predstavljaju kao žrtve.

Ovo je samo jedan od primera flagrantnog i namernog prekrajanja izborne volje građana na sam dan izbora. Bili smo svedoci kupovine glasova, bugarskih vozova, duplih spiskova, evidentiranja glasača na biračkim mestima, odbijanja predsednika biračkih odbora da se primedbe opozicije unesu u zapisnik. Izbori su protekli u krajnje nedemokratskoj atmosferi i kao takvi teško se mogu smatrati regularnim.

Praksi SNS-a da guši svako opoziciono delovanje blokiranjem pristupa medijima, kršenjem izborne tišine pridružile su se i ogromne nepravilnosti na sam dan izbora kojih bi trebalo da se stidi svako demokratsko društvo. Mi nemamo iluzija da će iko odgovarati za očigledna krivična dela počinjena na dan izbora čemu u prilog ide i odbijanje GIK-a da prihvati sve naše primedbe na sam izborni process.

PSG - Gradski odbor Beograd