Pokret slobodnih građana oseća dužnost  da obavesti sve građane koji uredno plaćaju TV pretplatu Radio televiziji Srbije o još jednom  slučaju stavljanja Javnog servisa u funkciju promovisanja Srpske napredne stranke. Nastup muzičkog hora RTS-a na proslavi 9. godišnjice osnivanja SNS-a predstavlja najočigledniji primer neprofesionalnog postupanja nacionalnog medijskog servisa.

 

Prema zakonu o javnim medijskim servisima RTS svoju delatnost obavlja u javnom interesu, što je potpuno u suprotnosti sa njihovim angažovanjem na bilo čijem stranačkom skupu. Poslednji primer poistovećivanja javnog interesa sa interesom vladajuće stranke je očigledno podsmevanje većini građana Srbije koji uredno izmiruju obaveze prema RTS-u, a koji svoje poverenje nisu ukazali glavnom dirigentu Aleksandru Vučiću.

 

S obzirom na to da RTS zakonske odredbe  ne smatra obavezujućima, Pokret slobodnih građana interesuje po kojoj tarifi bi hor RTS-a,sa sve svojim dirigentom, pristao da nastupa na sledećem političkom skupu protiv izborne krađe koji budemo organizovali, kao i da li bi taj iznos, recimo, bio umanjen za već plaćenu TV pretplatu članova Pokreta?