Pokret slobodnih građana upozorava na novi urbanistički haos koji se odvija u Vrnjačkoj Banji za koji je odgovorna isključivo lokalna vlast koja koja regulacione planove usvaja u skladu sa interesima pojedinih investitora, a ne u javnom interesu i interesu njenih građana. 

Već tradicionalni početak svake napredne bajke  – visoki funkcioner SNS-a i brat direktora Koridora Zorana Babića, Goran Babić, nelegalna gradnja, ugrožavanje javnog interesa i ugrožavanje jednog od najčistijih izvorišta mineralne vode u Evropi i Ministarstvo građevinarstva koje ćuti. 
 Babić zida trospratnu zgradu, površine preko 4 000 kvadratnih metara, namenjenu za 84 stana u zoni kulturnih spomenika Vrnjačke Banje, od kojih neke potiču iz sredine 19. Veka. Osim toga, objekat se nalazi na manje od pedeset metara od najpoznatijeg izvora mineralne vrnjačke vode – Snežnika.  


“Ovo je izvor mineralne vode Snežnik, jedan od najdragocenijih u Evropi. Ovaj izvor je u funkciji od početka 19 - og veka. Dakle dva veka je čuvan kao svojevrsna dragocenost. Ovo ovde su apartmani brata Zorana Babića i sav izmet iz ovih apartmana se slova u neposrednoj blizini ovog prirodnog dragulja! Da li želimo da se SNS govna slivaju u najčistije izvore u Evropi?  Razmislite još jednom gde se slivaju SNS govna i koju cenu zbog toga plaćamo”, kaže Sergej Trifunović predsednik Pokreta slobodnih građana


Prema otkrićima istraživačkog portala BIRNm, uprkos nalazu inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je potvrdio da se su planovi za pomenuti objekat problematični i da nedostaju mere zaštite mineralnog izvora , gradnja objekta je za vreme pandemije nastavljena.
Pokret slobodnih građana i podseća na aferu nelegalnog objekta na vrhu Kopaonika koja i nakon dugog vremena još uvek nije dobila svoj epilog i rušenje nelegalnog objekta i opominjemo vođeni tim primerom da se investitori ne smeju oglušavati o izveštaje inspekcije i da ne smemo dozvoliti nicanje betonskih zgrada gde god neko pronađe slobodno parče zemlje.


Zahtevamo da se stane na put praksi da nečija braća, ortaci i rođaci zarađuju na građanima, suprotno svim njihovim interesima i da se bez čekanja zaštiti ovo još malo prirodnih bogatstava koje su nam preostali.