Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuju noćašnji zastrašujući napad na živote urednika novinarkog portala Žig Info u Grockoj Milana Jovanovića i njegove porodice.

Prema informacijama Jovanovićevog advokata Nemanje Todorovića, koji je i poverenik Pokreta slobodnih građana za Grocku, Jovanoviću su noćas nepoznati ljudi u tri časa ujutro zapalili kuću, razbili prozor i kroz njega ubacili molotovljev koktel, pa nakon toga pucali ispred vrata kako niko ne bi mogao da pobegne. Sedamdesetogodišnji Jovanović i njegova supruga su pred vatrom pobegli kroz prozor sa druge strane kuće i sada su u Urgentnom centru, zbog trovanja dimom. Žig info je nedavno pisao o zloupotrebama predsednika opštine Grocka, koji je iz Srpske napredne stranke. Nakon toga je, 9. oktobra, pretučen jedan od urednika Željko Matorčević, koji je posle toga rekao da strahuje za svoj i život svoje porodice ali da će Žig Info nastaviti da se bavi istraživačkim novinarstvom.

„Srbija je postala zemlja užasnog nasilja i otvorene diktature. Režim Napredne stranke očigledno želi najgori scenario u zemlji, ali kao odgovorni ljudi, obaveštavamo ih da neće imati zadovoljstvo da sa sobom na dno povuku i celu Srbiju. Posle promene vlasti, svi odgovorni će izaći pred sud zakona, a ne ulice, a zemljom će vladati sloboda i pravda. Nismo isti kao oni“, stav je predsednika PSG i GB 381 Saše Jankovića.