Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje najavu održavanja koncerta neonacističkih grupa koji je zakazan za večeras u zgradi BIGZ-a i poziva nadležne da ne dozvole njegovo održavanje.

Upozoravamo režim Srpske napredne stranke da dnevnopolitičko koketiranje sa fašizmom zarad sitnih političkih poena predstavlja veliku opasnost za sve građane Srbije i pre svega nanosi nesagledivu štetu i sramotu tradiciji našeg naroda. Pokazatelj toga je jučerašnji upad Miše Vacića na tribinu u Centru za kulturnu dekontaminaciju gde je ovaj štićenik SNS-a, sa jasnom fašističkom ideologijom, prekinuo antiratnu tribinu.

Podsećamo da se i prema Zakonu o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja iz 2009. godine, zabranjuje bilo kakva manifestacija neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja, kao i njihovih simbola ili obeležja.

Pokret slobodnih građana zahteva od vlasti da zabrani održavanje ove sramotne manifestacije i prestane da podržava i štiti fašističke organizacije u Srbiji. Poručujemo da za fašiste nikada neće biti mesta u slobodarskoj i antifašističkoj Srbiji.