Pokret slobodnih građana Vranje zahteva odgovornost gradske uprave koja nije na vreme pokrenula proceduru za izbor direktora JP "Novi dom" i JP "Vodovod", pa su ova dva javna preduzeća, najveća u Vranju, već dve nedelje bez rukovodstva. 

Samo se potpuno raspadnutom sistemu upravljanja lokalnom samoupravom može desiti da direktorima javnih preduzeća istekne mandat a da gradska vlast propusti da blagovremeno raspiše javni konkurs i sprovede postupak za izbor novih direktora.

Naprednjačka vlast, preokupirana takmičenjem u nesposobnosti svojih stranačkih lidera i zaokupljena unutarstranačkim dualizmom vlasti, apsolutno je zapostavila javni interes i interes građana Vranja i dozvolila da JP "Novi dom" Vranje i JP "Vodovod" Vranje ostanu bez direktora od 18. maja 2021. godine, kada je dotadašnjim direktorima istekao mandat.

Ovako nešto se nikada u istoriji poslovanja ovih javnih preduzeća nije desilo, što samo potvrđuje da je ova vlast neprikosnovena u svojoj neodgovornosti.

Trenutna situacija u navedenim javnim preduzećima može dovesti do dalekosežnih posledica, kako za sama preduzeća, tako i za njihove zaposlene ali i za građane Vranja jer su ista ostala bez organa upravljanja.

Po zakonu upravo direktor javnog preduzeća, između ostalog, predstavlja i zastupa javno preduzeće; organizuje i rukovodi procesom rada; vodi poslovanje javnog preduzeća; odgovara za zakonitost rada javnog preduzeća...

Imajući u vidu sve navedene ingerencije direktora javnog preduzeća, više je nego jasno da u slučaju njegovog nepostojanja kao organa upravljanja, javno preduzeće funkcioniše suprotno zakonu a upravo je to slučaj sa JP "Novi dom" Vranje i JP "Vodovod" Vranje.