Dužnost svih slobodnih građana, pa samim tim i Pokreta slobodnih građana jeste da dignu glas protiv najnovijih i sve bestijalnijih napada na slobodno novinarstvo i malobrojne slobodne medije na području grada Vranja.

            Nakon prisilnog gašenja Novina Vranjskih, proterivanja najznačajnijeg novinarskog imena na ovim prostorima Vukašina Obradovića iz našeg grada, uskraćivanja zakonom definisane podrške iz lokalnog budžeta putem projektnog finansiranja i portalu Infovranjskih, sudski utvrđenog mobingovanja a zatim i nezakonitog otpuštanja Saše Stojkovića iz vranjskog pozorišta, brojnih sopštenja i konferencija za novinare na kojima su se lokalni vlastodršci na najvulgarniji način izražavali o Stojkoviću, Kostiću i celokupnom kolektivu Infovranjskih, došlo se dotle da se prave transparenti sa kojih se preti novinarima!

            Tako se to dešava sa fašizmom, ne dolazi on na prečac ili na prepad, on se puzajući uvlači u naše društvo, kreće od uvredljivih saopštenja a završava se time kad neka usijana glava "pravilno" shvati poziv na fizički obračun sa novinarom, jer je na onolikom transparentu, na stadionu, pisalo da je novinar ucenjivač! Pa kako onda ne obračunati se sa "ucenjivačem", "izdajnikom", "lopovom", "neradnikom"...

            Da, svemoćni naprednjaci, svima nama u pisanju Infovranjskih fali i vaše mišljenje u njihovim pričama, fali ono što se novinarskim žargonom naziva "druga strana", ali ona fali zato što vi, zakonom zabranjenom diskriminacijom, već skoro deceniju ne odgovarate na pitanja novinara koji dolaze iz medija koji nisu vaša propagandna glasila. A šta biste i odgovorili Kostiću, koji vam strpljivo broji stotine dana kašnjenja i najsitnijih projekata koje ste otpočeli i nikada završili, šta da mu odgovorite zašto pravosnažno osuđivani sedite, ponovo protivzakonito, na najvišim funkcijama, kako da objasnite zbog čega vaši podrepaši, aminaši, takojevići i botovi ne dolaze na posao u javnim preduzećima i ustanovama a uredno primaju masne apanaže od novca osiromašenih građana Vranja i Vranjske Banje, kako da mu objasnite zašto vam tako poštenima automobili lete u vazduh pa odmah kupujete novije i skuplje...

            Zahtevamo oštru i promtnu reakciju svih nadležnih organa na najnoviji napad na slobodno novinarstvo i crtanje mete na čelo dugogodišnjeg barda lokalnog novinarstva Slavomira Kostića.