Povodom niza ozbiljnih pretnji i prizemnih uvreda upućenih članu PSG iz Vranja, Dragoljubu Stevanoviću, od strane visokog funkcionera SNS Vranje i direktora JP "Vodovod" Vranje Gorana Đorđevića, a putem društvene mreže "Fejsbuk", Pokret slobodnih građana izražava najoštriju osudu nasilničkog i nedemokratskog ponašanja funkcionera vladajuće stranke.

 

Srpska napredna stranke ima apsolutnu vlast, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, gde se hvali i sa preko 12.000 članova i najboljim rezultatima u novijoj istoriji, pa se postavlja logično pitanje: čemu nervoza, naprednjaci? Zbog čega i sam pomen reči LUSTRACIJA u vama izaziva bes, a pominjanje krivične i svake druge odgovornosti za vršenje apsolutne vlasti, vaš bes dovodi do kulminacije, pa iz vas kuljaju uvrede, pretnje i poziv na nasilje? Pokret slobodnih građana baštini, između ostalih, i princip ODGOVORNOSTI u vršenju vlasti na bilo kom nivou, a za LUSTRACIJU se zalažemo javno, u našem programu, jer je smatramo neophodnom merom za očuvanje našeg društva i izgradnju moderne evropske države, kojom vlada pravo.Ne možemo a da ne primetimo da ozbiljne pretnje nasiljem dolaze samo nekoliko dana nakon zapaženih saopštenja PSG, u kojima smo izneli objektivne ocene katastrofalne tri godine vlasti SNS u Vranju, te demistifikovali, taksativno, sva ona „dostignuća“ kojima se lokalni naprednjaci hvale.

             

Pomenuti funkcioner SNS ima predistoriju verbalnih i fizičkih razračunavanja sa neistomišljenicima. Takođe, u javnom preduzeću kojim rukovodi upošljava najveći broj naprednjačkih "jurišnika" i botova (koji su se već istakli u akciji fizičkog napada na lokalne funkcionere Narodne stranke, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića). U skladu s navedenim činjenicama, izražavamo najdublju zabrinutost za bezbednost svih slobodoumnih građana Vranja koji odbijaju da pognu glavu, i pozivamo odgovarajuće državne organe da reaguju i osude ove ozbiljne pretnje.

 

Istovremeno, pozivamo sve slobodne, slobodoumne i časne sugrađane, da ne potpadnu pod atmosferu straha, kojom režim pokušava da ukine bilo kakvo opoziciono delovanje i slobodu izražavanja drugačijih stavova, te da, kao i do sad, uspravne glave, ujedinjeni pod zastavom slobode, poručuju siledžijama da vlast treba da se boji naroda, a ne narod vlasti!