Pokret slobodnih građana traži hitno raspuštanje Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) zbog prikrivanja izveštaja o monitoringu medija tokom kampanje za parlamentarne izbore 2016. godine, a koji je danas objavio CINS. U izveštaju se jasno vidi da je vladajuća SNS bila povlašćena, a da su svi mediji kršili zakone i trebalo je da snose posledice zbog toga, Savet REM je svesno tri godine skrivao to od građana Srbije.

Smatramo da sada postoje i dokazi da Savet REM radi direktno u korist vladajuće stranke i da više ne ispunjava ni minimum uslova da reguliše medije u Srbiji, što ni do sada suštinski nije radio. Podsećamo da su 2017. godine, kada su se održavali Predsednički izbori, odbili da urade bilo kakav izveštaj i posmatraju rad medija, što im je osnovna dužnost, a što je dovelo do dodatnog pogoršanja slobode medija i javne reči.

Pokret slobodnih građana poziva poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije da hitno pokrenu razrešenje članova Saveta REM zbog  toga što je utvrđeno da su nesavesno i nepravilno radili, i zanemarivali i nesavesno ispunjavali svoje obaveze što je dovelo do većih smetnji u radu REM, kako je to predviđeno Zakonom o elektronskim medijima.