Prema još uvek nezvaničnim informacijama do koje je došla agencija Beta, Telekom je na prava prenosa Premijer lige Engleske od šest godina potrošio 600 miliona evra. Ovaj astronomski iznos je u rangu onih koji plaćaju televizije koje pokrivaju mnogo veća i bogatija tržišta od onog na kom se emituje Arena sport.

Pokret slobodnih građana poziva rukovodstvo Telekoma da hitno objavi pod kojim uslovima je zaključio ovaj ugovor, pošto se radi o novcu građana Srbije, koji su vlasnici ove kompanije.  Smatramo da, ukoliko se ispostavi da su ovi medijski natpisi tačni, se radi o zloupotrebi položaja na tržištu, novca građana i ugrožavanja fer tržišne utakmice na štetu drugih televizija koje nemaju državna sredstva kao pokriće svog poslovanja.

Pokret slobodnih građana podseća da se država Zakonom o informisanju obavezala na povlačenje iz vlasništva u medijima, i da ovaj zakon krši uplivom Telekoma, što pravda njegovim specifičnim statusom akcionarskog društva. Republika Srbija je većinski vlasnik akcija ove kompanije i u potpunosti kontroliše njeno poslovanje, funkcionisanje i rad.