Pokret slobonih građana pita Ministarstvo unutrašnjih poslova šta pukovnika Veselina Milića preporučuje za funkciju načelnika Policijske uprave za grad Beograd u trenutku kada se Srbija, a posebno Beograd suočavaju sa bezbednosnom krizom i gotovo svakodnevnim mafijaškim obračunima na ulicama.

S obzirom da je Milić ovu dužnost obavljao od 2013. do 2018. godine da li su to neuspesi iz prethodnog mandata, imajući u vidu da su i tada mafijaške likvidacije bila česta pojava, ili je to nerešeni slučaj rušenja i maltretiranja u Savamali? Ako pak smatrate da je dobro radio, zašto je bio smenjen na dve godine? Ako je radio loše, kako je mogao da postane jedan od najbližih savetnika Predsednika Republike?

PSG takođe pita da li SNS upravlja državom ili vašarskim ringišpilom, pa se ministri i visoki funkcioneri rotiraju u krug bez bez ijednog objašnjenja zbog čega se to radi. Da li odgovornost za bezbednosnu krizu snosi i doskorašnji ministar Nebojša Stefanović? Ukoliko snosi zašto je nagrađen mestom ministra odbrane? Ukoliko ne, zašto ste promenili uspešnog ministra usred krize?