Pokret slobodnih građana osuđuje brutalno prebijanje Nikole Rašića, sina političara sa Kosova Nenada Rašića, koje se dogodilo juče u Lapljem selu. Smatramo da je za ovaj napad direkno odgovorna Srpska lista, koja kontiinuirano vodi kampanju satanizacije svih drugih političkih opcija Srba na Kosovu.

To što niko lično iz Srpske liste, filijale SNS na Kosovu sa podrškom vlade u Beogradu i predsednika Aleksandra Vučića, nije pretukao, ili povukao oroz, ne umanjuje njihovu odgovornost, nakon što su sve svoje političke protivnike nazvali izdajnicima, plaćenicima Albanaca i ljudima koji razbijaju jedinstvo Srba. Na kraju se uvek nađe neko ko će, zadojen mržnjom, to učiniti umesto njih.

Nenada Rašića su tek pre nekoliko dana funkcioneri Srpske liste nazivali kockarem koji se dodvorava Albancima kako bi uništio Srpsku listu.

Ovakve fašističke metode moraju odmah da prestanu, i budu osuđene od svih političkih činilaca, kako bi se među Srbe vratio mir. Podsećamo na reči Olivera Ivanovića, koji je prošao kroz istu takvu kampanju i na kraju bio ubijen, koji je govorio da se Srbi na Kosovu danas više plaše Srba i Srpske liste nego Albanaca.