Studenti izvinite! 
Pokret slobodnih građana vidi da vam to oni koji bi trebalo, neće reći. A znamo da i nemate mnogo od tog - izvinite, ali red je. Izvinite što zbog bahatosti i neprofesionalizma Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića - niste mogli da branite svoju akademsku sportsku čast i niste imali priliku da predstavljate svoju zemlju, na drugom po masovnosti takmičenju - Univerzijadi!

Ministar omladine, kako mu sama funkcija govori je izgleda zaboravio na sve vas ovog leta i važnije mu je da provodi dane tako što će da ide na safarije po srpskim Koridorima, nego da najbolje iz Srbije šalje na takmičenja. I zbog toga izvinite.

PSG podseća da ovo nije prva afera Ministarstva omladine i sporta. Udovičićev resor poznat je po brojnim kršenjima Zakona o sportu, falsifikovanju potpisa u javnim nabavkama, po aferi kupovine mobilnih telefona u sred štednje, nezakonito isplaćivanim nagradama za neolimpijske discipline, otpuštanje drzavnih sluzbenika, ali i po najdužem suđenju u istoriji ministru za mobing.

Podsećamo vas i na  aferu “bazen” i pitamo ministra Udovičića, bivšeg vaterpolistu, zašto je zaustavljena izgradnja Nacionalnog vaterpolo centra u Vrnjačkoj banji, i da li je tačno da je pukao bazen iz Arene? 

Državne organe i policiju pitamo šta je epilog- afere “Fantom” vezano za preduzeca “Evropske univerzitetske igre 2020” gde je nenamenski potroseno više od 2 miliona evra - novca građana Srbije?

Da li će sve to ostati samo na naslovnim stranama i u fiokama sudova?

Možda na sve to ipak treba da odgovori predsednica Vlade Ana Brnabić u čijem je timu ministar Vanja Udovičić? Gospođo Brnabić, da li ćete se izviniti studentima sportistima? 

I da ne zaboravimo predsednika Srbije Aleksandara Vučića, koji je prvi uvek da se uslika sa medaljama i peharima koje naši sportisti osvajaju svojim trudom i znojem. Gde ste sada Predsedniče Srbije kad sportisti nisu otišli na takmicenje prvi put u istoriji?

Goran Vilotijević, 
predsednik Odbora za obrazovanje i nauku