Pokret slobodnih građana pruža punu podršku CRTI, KRIK-u i drugim borcima za normalnu i demokratsku Srbiju u kojoj će retorika kojom se danas poslužio poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović postati davna i ružna prošlost.

Nekadašnja radikalska praksa prebrojavanja srpskih krvnih zrnaca političkih neistomišljenika nakon njihove navodne modernizacije zamenjena je prebrojavanjem miliona, automobila i kvadrata stanova svih onih koji nisu u službi njihovog režima. Otvoreno targetiranje i javno prokazivanje aktivista civilnog sektora predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava i ugrožavanje njihove bezbednosti i spokojstva. Srbija ne zaslužuje da se od Skupštine kao demokratske insitucije u kojoj treba da sede narodni predstavnici pretvori u arenu za progon i dehumanizaciju političkih protivnika.

Srbija će dočekati trenutak kada će se institucije baviti ispitativanjem miliona koje kriminalne grupe bliske vlasti svakodnevno otimaju iz državne kase, kao što će se saznati istina o nekim automobilima i vozačima iza kojih ostaju krvavi tragovi i prekinuti mladi životi. Takođe će se saznati istina o pranju novca gradnjom desetina hiljada kvadratnih metara stambenih prostora, baš kao što se saznala istina o kvadratima i stanovima u koje su se neki od predstavnika vlasti useljavali dok su svoje sugrađane slali u ratove zbog kojih su mnoge porodice ostale doživotno unesrećene.

Međutim, ono što je najvažnije jeste da će Srbija dočekati da postane normalno i tolerantno društvo u kome će svako moći pošteno da radi svoj posao, bez straha da će zbog toga biti medijski etiketiran i proganjan od strane političkih ekstremista.