Vlast Napredne stranke dozvolila je da nacisti i fašisti počnu da marširaju glavnim gradom Srbije. Pokret slobodnih građana to najoštrije osuđuje.

 „Nikada se ovo nije dešavalo u slobodnom Beogradu, dok neoradikalna Napredna stranka nije preuzela svu vlast. Naša je obaveza prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama da zaustavimo dalji pad Srbije u totalitarizam. Nemojmo imati trunku sumnje ko podržava i finansira ekstremne desničare ‒ neonaciste, fašiste i ekstremne nacionaliste u Srbiji ‒ to je uvek bio i ostaće projekat iste političke grupacije koja sada ima priliku da ispunjava sve svoje snove. Pokret slobodnih građana sa drugim slobodarskim ljudima i organizacijama odupreće se fašizaciji Srbije, a posle pobede na izborima antifašizam će biti institucionalizovan i državni organi koji će raditi svoj posao“, stav je predsednika PSG-a Saše Jankovića.

Učesnici skupa kojim je obeležena godišnjica smrti Milana Nedića, prolazili su ulicama Beograda sa nacističkim pozdravom i koristili nacističke simbole. Time je vlast dozvolila da se osramoti sećanje na preko milion građana Srbije koji su stradali od nacista i njihovih saradnika, što je Nedić nesumnjivo bio.