Pokret slobodnih građana poziva Organizacioni odbor međunarodnog Sajma knjiga u Beogradu da otkažu gostoprimstvo na ovoj manifestaciji osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju. Smatramo da on nanosi štetu ugledu ove manifestacije kao i srpskoj kulturi u celini.

Nakon serije bezprizornih istupa Vojislava Šešelja i promocije knjiga pod nazivom "U Srebrenici nije bilo genocida" kojim ne samo da negira stravične zločine počinjene u Srebrenici već i permanentno svojim ispadima izaziva nacionalnu, rasnu i versku mržnju i netrpeljivost.

Skorim dešavanjima poput fizičkog napada na aktiviste FHP koji su se pojavili u zgradi Opštine Stari Grad na predstavljanju te knjige, kao i krajnje vulgarnim i primitivnim vređanjem pokojnog novinara Dragoljuba Žarkovića jasno je da će Vojislav Šešelj u budućnosti, kao i do sada korisiti svaku priliku da baci ljagu na sve što u našem društvu predstavlja još uvek društvenu, civilizacijsku i etičku vrednost.

Imajući u vidu prošlogodišnje skandale koje su na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga pravili Šešeljevi poslušnici napadima, pretnjama i pokušajima zastrašivanja književnika Živojina Ivkovića i člana Pravnog tima PSG, koji je i tada prikupljao potpise za uskraćivanje gostoprimstva  Šešelju na ovoj manifestaciji, pozivamo organizatore da njegove knjige na dalje ne budu sastavni deo Sajma.