Pokret slobodnih građana čestita građanima Vranja na hrabrosti koju su pokazali, okupivši se u impresivnom broju  25. januara, u šetnji protiv autokratske vlasti. 

S druge strane, najoštrije osuđujemo ponašanje pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke koji su raznoraznim pritiscima pokušali da utiču na određeni broj građana i njihovu odluku da se priključe protestu. 

Poštovana gospodo iz Srpske napredne stranke, iako razumemo vaš strah od više stotina okupljenih građana Vranja i slobodnog iskazivanja njihovog mišljenja, nikako ne možemo razumeti metode kojima se koristite da to sprečite a koje bi čak i vama trebalo da budu strane.    

Osim što ste proteklih godina pokazali da ste potpuno nesposobni da upravljate gradom, svojim poslednjim saopštenjem za javnost pokazali ste i da vrlo loše procenjujete stepen nezadovoljstva građana Vranja vašim (ne)radom. 

Dakle, nastavite da zluopotrebljavate institucije ove države, neka nas vaši inspektori i dalje snimaju, vi nas brojite a mi ćemo da odbrojavamo dane vaše bahate i partokratske vlasti. 

Uvereni smo da ćete u bliskoj budućnosti, umesto građana, vi biti primorani da šetate, samo što će vaše vreme za šetnju biti ograničeno a prostor poprilično uzak.

Još jednom, pozivamo sve članove i simpatizere Pokreta slobodnih građana u Vranju, da podrže narednu protestnu šetnju zakazanu za 1. februar, na gradskom šetalištu.

Pokret slobodnih građana

Povereništvo Vranje