Pokret slobodnih građana pozdravlja jačanje saradnje sa Rusijom i svakom drugom državom, ali upozorava da Srbija istovremeno sve brže nazaduje na putu evropskih vrednosti – vladavini prava, ekonomskom razvoju, socijalnoj sigurnosti, blagostanju i zaštiti prava građana, borbi protiv kriminala i korupcije, slobodi medija.

Dok vrh partijske države putuje s kraja na kraj sveta, s Kube u Rusiju i potpisuje visoke sporazume, u zemlji caruju kriminal, beda i strah. Seniori dobijaju kartice s popustom na smrt, a mlađi traže kartu više za put iz domovine. Dok se vođe Srbije čude što se gradovi u svetu čiste i misle da je to njima u čast, naše ulice postaju smetlišta, a pred Srbijom se zaključava kapija Evrope i normalnog života.

Pokret slobodnih građana upozorava da slike iz sveta, kič fontane i sendvič demokratija ne mogu da zamene normalan život građana Srbije, koji su nikad dalje od života iz obećanja na čijim krilima je Srpska napredna stranka uzela vlast i zemlju povela na istorijsku stranputicu laži i nasilja.

 


Ilustracija: Corax