Pokret slobodnih građana pozdravlja odluku Senata Univerziteta u Beogradu o poništenju doktorske diplome Siniši Malom, ministru finansija, zbog neakademskog ponašanja.

U normalnim državama  se za krađu i korupciju odgovara na sudu i pravilo je da funkcioneri nakon što se dokaže da su učestvovali u plagiranju podnesu ostavke i povuku se iz politike. Smatramo da je potrebno ostaviti 24 časa Siniši Malom da pokaže da poseduje savest i sam podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi zahtevaćemo od predsednice Vlade Ane Brnabić da ga po hitnom postupku smeni sa te pozicije.

Zvanična potvrda neakademskog ponašanja nije jedini razlog zbog kog Siniša Mali ne sme ostati na funkciji, jer ne treba zaboraviti činjenicu da je dokazano da  poseduje imovinu za koju ne može da dokaže poreklo, kao i njegove nevešte tvrdnje da školarinu u privatnim školama koje pohađaju njegova deca, od oko 60 hiljada evra godišnje, plaćaju njegovi prijatelji.

Siniša Mali je, prema svim svojim karakteristikama, savršen ministar finansija za privatne interese Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, ali je poguban za interese i integritet države Srbije, zbog čega će građani Srbije i njega i njegove zaštitnike i saradnike 3. aprila poslati u istoriju.