Pokret slobodnih građana podržava protest bivših radnika i penzionera PKB (Poljoprovrednog kombinata Beograd) u njihovoj borbi za ostvarivanje prava na akcije koje im po Zakonu o privatizaciji pripadaju, a nakon prodaje ove firme.

Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, rekao je: “Ova vlast je korupciju i pohlepu podigla na potpuno novi nivo. Ranije su se korumpirani političari uglavnom ugrađivali za 5 do 10 odsto u postojeće, koliko-toliko razumne projekte, što je bilo nedopustivo i za zatvor. Sada, oni izmišljaju lopovske poslove i ciljano uništavaju državu samo da bi stekli milijarde. Pozivam sve građane da se pridruže protestu radnika PKB, jer to nije samo njihov problem i muka, već smo svi mi opljačkani zajedno sa njima, i nastaviće da nas pljačkaju dok se ne ujedinimo protiv lopovske vlasti.”

Pokret slobodnih građana ističe da je ova privatizacija sprovedena na netransparentan i verovatno kriminalan način, gde su oštećeni i država, i bivši radnici, i svi građani Srbije.  Prodajom 17 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta kao i stočniog fonda od oko 17 hiljada grla sumnjivoj kompaniji Al Dahra za 122 miliona evra, što je desetostruko manja vrednost, vlast je pokazala da je ili nesposobna za sprovođenje privatizacija ovog obima, ili, što je mnogo verovatnije, ogrezla u korupciji u kojoj je bitno samo lično bogaćenje.