Pokret slobodnih građana Pirot solidariše se sa Nikolom Blagojevićem i svim građanima Pirota koji su podržali akciju „Neću proslavu, hoću da pomognem“, a koju je Blagojević pokrenuo.

PSG Pirot pruža potpunu i iskrenu podršku hrabrim sugrađanima koji su odlučili da ne ćute, onim građanima koji imaju podignutu svest o tome koliko je značajno da se budžetski novac koji pripada građanima Pirota usmeri ka programu socijalne i dečije zašite, a za koji je iz budzeta grada za 2020. godinu izdvojeno nešto više od 89 miliona dinara. Ako uzmemo u obzir da cena angažmana domaće pop pevačice Goce Tržan za koncert na centralnom gradskom trgu koji će održati u novogodišnjoj noći iznosi 1,65 miliona dinara i da najam bine, rasvete, ozvućenja i organizacije dočeka Nove godine u Pirotu iznosi dodatnih 820 hiljada smatramo da iznos koji je izdvojen za pomoć najmlađim i ugroženim Piroćanacima nije adekvatna.

Ponosni smo na sve one koji su ovim izrazili želju da slobodno misle i time napravili značajan korak u društvenom delovanju. Prepoznajemo hrabrost i čestitamo velikom broju građana koji su se činom potpisivanja peticije usprotivili odluci da se novac svih Piroćanaca nepotrebno rasipa. To posebno ističemo imajući u vidu činjenicu da živimo u društvu gde se obolela deca od teških i retkih bolesti leče putem SMS-a, a oni koji se bore za njihova prava bivaju neosnovano optuživani.

Takođe, naglašavamo da je pre samo mesec dana organizovan humanitarni koncert pirotskih muzičara za prikupljanje sredstava za lečenje naše sugrađanke. Upravo ovi mladi, talentovani ali nadasve humani ljudi mogli su se naći na bini u centru grada u novogodišnjoj noći. Njihov angažman ne bi ni izbliza bio toliko skup, a ostatak para iz budzeta grada mogao bi biti preusmeren upravo za lečenje dece.

Stefan Mladenović
Poverenik za Pirot