Pokret slobodnih građana Palilula smatra da je hapšenje Aleksandra Jovičića, predsednika opštine Palilula i visokog funkcionera SNS sa optužbama za korupciju i iznudu novca, pokazala građanima da je korupcija i nezakonito lično bogaćenje jedini način na koji kadrovi SNS doživljavaju vlast.

Jovičić je, podsetimo, optužen da je protivzakonito stekao korist od gotovo 30 miliona dinara koji su, prema navodima medija, pronađeni u njegovom stanu prilikom hapšenja. On je obavljao funkciju narodnog poslanika, a zatim je postavljen za predsednika opštine Palilula, pošto je i kod nas kandidat za predsednika opštine bio Aleksandar Vučić, a ne Jovičić. U pitanju je čovek iz vrha SNS, što samo pokazuje da ovo nije izuzetak, već ustanovljeni koruptivni obrazac koji postoji u vladajućoj stranci.

Dok građani Srbije jedva sastvalju kraj sa krajem, nezaposleno je oko 600 hiljada građana, 60 odsto zaposlenih prima platu manju od 300 evra, 70 odsto penzionera nema ni 250 evra mesečno, a oko 400 hiljada dece živi na ivici siromaštva, predsednik SNS nam svakodnevno priča bajke o ekonomskom rastu i najboljoj ekonomiji u Evropi, a istovremeno njegovi bahati kadrovi pokazuju pravo kriminalno lice ove vlasti, ne mareći ni šta drugo osim za svoje lično bogaćenje.

Beogradu i Paliluli treba odgovorna, poštena, transparentna vlast, koja će raditi isključivo u javnom interesu i za dobrodit svih njenih građana i omogućiti dostojanstven život svakom pojedincu.  Kada PSG bude preuzeo odgovornost za upravljanje našom opštinom, od Palilule ćemo napraviti zdravu, urbanu, bezbednu, sredinu, gde će se građani pitati za stvari koje se tiču njih samih.