Pokret slobodnih građana osuđuje privođenje aktiviste inicijative Ne davimo Beograd, Radomira Lazovića i solidariše se s njim.

Lazović je priveden zbog ispisivanja poruke „Mesto zločina“ u Hercegovačkoj ulici, delu grada u kome su ljudi pod fantomkama pre dve godine srušili pravni sistem i prava građana i gde se i jeste desio zločin pod okriljem režima i noći.

Pokret slobodnih građana  ovaj slučaj smatra vrhunski licemerjem vlasti Srpske napredne stranke i naglašava da za dve godine od kada se rušenje u Hercegovačkoj sprovelo, nijedan od nasilnika koji je u noći između 24. i 25. aprila nelegalno rušio objekte i maltretirao građane koji su se tu zatekli nije izveden pred lice pravde.  Radomir Lazović je prva osoba koja je privedena zbog slučaja „Hercegovačka“, i to samo zato što se usudio da mesto na kome je neko odlučio da suspenduje zakone, zarobi institucije i oduzme ponos Beogradu imenuje kao mesto zločina.

Pokret slobodnih građana pruža podršku inicijativi Ne davimo Beograd da nastavi svoje delovanje i pomogne da Beograd postana ponosni grad normalnih i nasmejanih ljudi, a ne fantoma i kompletnih idiota. PSG garantuje da će po preuzimanju odgovornosti za upravljanje gradom, od Beograda napraviti grad u kome se legalno gradi, a ne nelegalno ruši.