Pokret slobodnih građana osuđuje politikantski motivisano nasilje prema Ambasadi i državnim simbolima Crne Gore kao i najavljenu posetu Aleksandra Vučića severu te države čiji jedini cilj jeste očuvanje ličnog rejtinga i dodatno potpirivanje sukoba između bratskih naroda.

Mlake, gotovo nepostojeće, reakcije nadležnih organa na čin paljenja zastave Crne Gore jasno ukazuju da je reč o vandalizmu direktno podržanom i instruisanom od najvišeg državnog vrha. Aleksandar Vučić već godinama koristi isti obrazac po kome sve ono što on zaista misli i želi izgovaraju i rade njegovi poslušnici iz redova politike, medija ili navijačkih grupa.

Takođe smatramo licemernom i opasnom najavu Aleksandra Vučića da će posetiti sever Crne Gore tokom Božićnih praznika. Stava smo da onaj ko je glavni uzročnik podela u državi kojom upravlja ne može biti faktor pomirenja bratskih naroda u regionu.

Koliko su njegove namere iskrene, časne i ispravne, dovoljno govori činjenica da nijednom nije našao za shodno da, kao predsednik ili premijer, poseti Crnu Goru i ojača dobrosusedske odnose sa Srbiji najbližim komšijama.

Dugogodišnje, pa i višedecenijsko iskustvo nas uči da Aleksandar Vučić ima jedan redak politički talenat - da uvek bude na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme sa pogrešnim namerama i najpogrešnijim ishodima.  Duboko verujemo da će prevrtljivi karakter nedoraslog predsednika Aleksandra Vučića i ovog puta izigrati očekivanja i poverenje svih aktera ovog spora, a sve to zarad i jedino zarad sopstvenog rejtinga.