Odbor za ljudska i manjinska prava i rodnu ravnopravnost Pokreta slobodnih građana osuđuje potpunu pasivnost države u odnosu na zaštitu radnih prava zaposlenih u Republici Srbiji, kao i izostanak zaštite od diskriminacije naših građana, što dokazuje i poslednji slučaj otpuštanja Danke Simić .

PSG smatra sramotnim da ni Inspekcija rada ni druge nadležne institucije ne reaguju na mobing koji je rezultirao otpuštanjem kao tehnološkog viška Danke Simić, koja je bila zaposlena u firmi "Ravnaja" iz Malog Zvornika.  Država nije smela da ostane nema na sprovođenje profesionalne i lične degradacije Darinke Simić, kao ni na revanšizam koji je prema njoj primenjen samo zbog toga što je njen muž bio predsednik sindikata zaposlenih u istoj firmi.

Povodom prethodnih dešavanja prema gospođi Simić, Poverenica za rodnu ravnopravnost je 21. marta objavila mišljenje da je izvršena diskriminacija te je naložila da se primene sve mere kako bi se diskriminacija otklonila. Upravo smo svedoci da je ovakva reakcija izostala i da je rezultat toga novi socijalni problem i još jedna porodica koja će se naći u stanju egzistencijalne ugroženosti.

PSG će kada preuzme odgovornost za upravljanje državom štititi prava radnika koje je vlast potpuno zapostavila, a umesto pohvala   investitori  koji zlostavljaju radnike biće suočeni sa efikasnom  reakcijom državnih institucija.