Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje verbalni i fizički napad na Mariniku Tepić, potpredsednicu Stranke slobode i pravde, koji se dogodio juče za vreme njenog obraćanja novinarima u Jagodini.

Nedopustivo je da se pripadnik ma koje političke partije ponaša kao Dušan Marković odbornik Prave Srbije u Skupštini grada Jagodine, uz podršku nekoliko desetina građana. Zahtevamo od policije i tužilaštva da procesuiraju sve učesnike ovog događaja kako bi pokazali da država nije u potpunosti zarobljena i da ima mehanizme da se obračuna sa nasilnicima.

Takođe zahtevamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova po hitnom postupku utvrdi odgovornost policajaca koji su bili prisutni na događaju, a koji ni na koji način nisu sprečili napade na Mariniku Tepić niti intervenisali da je zaštite, što je njihova službena dužnost.

Sa žaljenjem moramo ponoviti da je Srbija postala nesigurna država u kojoj se neprestano događa da se fizički i verbalno napadaju politčki neistomišljenici bez ikakvih razloga i da po pravilu dolaze od strane ljudi koji pripadaju aktuelnoj vlasti, a imaju za cilj izazivanje nesigurnosti kod pripadnika opozicije.