Pokret slobodnih građana zahteva hitno ukidanje zabrane prisustva novinara na konferencijama za medije Kriznog štaba, kao i utrvrđivanje odgovornosti medija koji promovišu nadrilekarstvo i reklamiraju neproverene i potencijalno opasne metode lečenja koje zagovaraju nekompetentna lica.

Smatramo neprihvatljivim da se novinarima zabranjuje prisustvo na konferencijama za medije i da se selektivno prihvataju pitanja upućena članovima Kriznog štaba. Očiglednim pokušajem cenzure građanima se uskraćuje pravo na pravovremeno informisanje koje ima veoma važnu ulogu u borbi protiv pandemije. S druge strane, paraleleno sa vladinom kampanjom za doniranje krvne plazme osoba koje su izlečene od korone, televizija „Pink“ i njen vlasnik Željko Mitrović zagovaraju neispitane i opasne metode čime televizija sa nacionalnom frekvencijom reklamira nadrilekarstvo koje je zakonom zabranjeno i kažnjivo.

PSG pozdravlja odluke brojnih novinarskih i medijskih kuća da ubuduće ne šalju pitanja, koja neretko ostanu nepročitana, a od relevantnih strukovnih medicinskih udruženja i REM-a očekuje da zauzmu stav povodom promocije nadrilekarstva i na taj način zaustave dalje ugrožavanje borbe protiv korona virusa. PSG smatra da je neizostavno potrebno i hitno da se u rad Kriznog štaba uključe i stručnjaci iz oblasti javnog zdravlja i socijalne medicine.