Pokret slobodnih građana ističe da je vlast Srpske napredne stranke uvela Srbiju u nezapamćeno stanje izmenjene svesti u kome nasilnici veruju da slobodno, u lice kameri, mogu da zlostavljaju čak i decu, a SMS poruke i društvene mreže zamenjuju rad državnih službi.

Zorana Mihailović je već optužila žene što su se prepoznale u prostakluku Aleksandra Vučića; deca se leče SMS porukama dok ministar zdravlja isleđuje glumce i majke; Siniša Mali postaje državni koordinator za sivu ekonomiju; Martinović i Orlić otimaju posao nastavnicima po zemlji; ministarka pravde falsifikuje nalaze Venecijanske komisije...

Građani dižu, sve oštrije, glas protiv takvog silovanja zdravog razuma, ali vlast protiv opozicionih organizacija primenjuje neviđenu medijsku blokadu i stvara utisak da režim Aleksandra Vučića nema alternativu.

Građanski blok 381 zna, hoće i može da Srbiju uvede u red modernih, razvijenih, demokratskih, sigurnih zemalja zapadne orijentacije i poziva građane da se usprotive beznađu koje širi Srpska napredna stranka i uključe se u rad sebi bliske opozicione organizacije ili osnuju sopsvenu.