Na sednici Glavnog odbora Pokreta slobodnih građana održanoj danas u Beogradu, usvojen je izveštaj o radu predsednika Pokreta i stav da će odluka o eventualnom učešću na predstojećim izborima biti doneta zajedno sa dosadašnjim i budućim partnerima do kraja oktobra. Takođe je jednoglasno usvojen predlog Predsedništva da se za predsednika Izvršnog odbora izabere Aleksandar Radovanović.

"Politička situacija od nas zahteva  ozbiljnost i pronalaženje načina za zajedničko delovanje opozicije, a ne potragu za razlikama i opravdanjima za nejedinstvo. Nikome nije ni lako ni prijatno da sarađuje sa političkim organizacijama sa kojima ne deli sve vrednosti , ali je takva saradnja neophodna ukoliko želimo da oslobodimo Beograd i Srbiju. Na očigledne pukotine unutar vladajuće stranke koja svakodnevno uništava Srbiju moramo da odgovorimo čvrstim zajedništvom kako građani više ne bi bili taoci kriminalnih obračuna vladajuće stranke" - izjavio je predsednik PSG Pavle Grbović

Na sednici je izabran i novi predsednik Izvršnog odbora Aleksandar Radovanović. “Osnovni zadaci Izvršnog odbora u narednom periodu biće da u borbu za bolju Srbiju uključimo što je više moguće građana koji prepoznaju i dele ideje Pokreta slobodnih građana: liberalne, socijalno odgovorne, pravne i pravedne države i da našu organizaciju što bolje predstavimo kao onu koja će doneti promene. Velika mi je čast što sam dobio podršku Predsedništva i Glavnog odbora koji su me izabrali na ovu odgovornu funkciju.” -Izjavio je novoizabrani predsednik IO Aleksandar Radovanović.

Glavni odbor PSG razmatrao je i formalno usvojio programska rešenja koja su stručni odbori napravili u prethodnom periodu: Ekonomski program, Reformu političkog sistema i Deklaraciju o decentralizaciji. Takođe, usvojeni su i dokumenta koja će povećati stepen demokratije i odgovornosti u Pokretu, Pravilnik o lokalnoj organizaciji i Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti.