Pokret slobodnih građana Novog Sada najoštrije osuđuje napad na novinara Dinka Gruhonjića u vidu grafita koji je osvanuo na zgradi u kojoj Gruhonjić stanuje, a koji predstavlja zastrašujuće poruke mržnje pretećeg karaktera.

Pokret slobodnih građana poziva nadležne organe da što pre pronađu počinioce ovog opasnog, nehumanog, anticivilizacijskog  čina i procesuiraju ih u skladu sa zakonom.

Istovremeno pozivamo predsednika Republike Srbije i predstavnike vladajuće stranke ne samo da osude ovaj vandalski čin, već i da svojim autoritetom i primerenim i tolerantnim nastupima u javnosti pošalju jasnu poruku društvu da su u zemlji Srbiji svi građani ravnopravni, bez obzira na etničku, versku, političku odnosno stranačku  ili bilo koju drugu različitost, a sa druge strane da će napadi na bilo kog građanina u tom smislu biti striktno i strogo kažnjavani.

U suprotnom, i predsednik i vladajuća stranka snosiće odgovornost za svaki naredni napad sličan ovom koji je juče bio usmeren na Dinka Gruhonjića.