Pokret slobodnih građana Novi Sad zahteva od gradskih službi da hitno ukloni simbole agresije Rusije na Ukrajinu koji su noćas iscrtani na i oko Varaždinskog mosta, odnosno na putu ka Tvrđavi gde bi sutra trebalo da otpočne EXIT festival.

Ukoliko do početka festivala, koji treba da okupi hiljade gostiju, kako iz Srbije, tako i iz Evrope i sveta, ovi simboli ne budu uklonjeni, biće to jasan znak da Srpska napredna stranka podržava ovakve akcije, kao i rusku invaziju u Ukrajini.

„Novosađanke i Novosađani su sinoć opet bili izloženi akcijama molerske brigade koja već neko vreme nekažnjeno može da naružuje i oštećuje gradsku i privatnu imovinu. Novi Sad ne treba da bude grad podela. Novi Sad ne treba da bude grad koji propagira rat. U trenutku kada treba da se održi Exit, jedan od najvećih evropskih festivala koji je upravo nastao na osnovama borbe protiv režima koji je Srbiju besomučno gurao u ratove devedesetih, mi danas imamo pojedince koji nekažnjeno slave stradanje nevinih. U trenutku kada u Novi Sad treba da dođu hiljade turista iz različitih delova Evrope, pa i sveta, naš grad izgleda kao pro-ruski ratni poster.“ rekao je Miroslav Ferenčak, poverenik Pokreta slobodnih građana za Novi Sad.

 „Tražimo da novosadska policija što pre identifikuje i privede vinovnike ovog događaja i na taj način novo rukovodstvo novosadske policije pokazaže da štiti imovinu svih Novosađana i da ne služi bilo čijim interesima. Na kraju, pozivamo gradske čelnike da zapravo pokažu evropske vrednosti, i to kada se ponose da su evropska prestonica kulture, i da osude rusku invaziju na Ukrajinu, kao i način izražavanja podrše istoj koji oštećuje imovinu svih Novosađanki i Novosađana.“ zaključio je Ferenčak.