Pripadnici više desničarskih pokreta koji očigledno predstavljaju produženu ruku vlasti Srpske napredne stranke juče su u Novom Sadu, organizovali manifestaciju koju su nazvali Krsni hod. Tom prilikom su nosili i fotografije Ratka Mladića, bivšeg generala Vojske Republike Srpske koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Pokret slobodnih građana  pita aktuelnu vlast zašto nije zabranila ovaj skup, odnosno zašto je, obezbedivši policijsku pratnju, saučestvovala u događaju na kome se veliča osuđeni ratni zločinac?

Kakva je poruka organizatora i naprednjačke vlasti poslata građanima Novog Sada ako se zna da je Mladić odgovoran za genocid i zločine protiv čovečnosti?

Nema nikakve sumnje da je današnji skup još jedan performans u nizu koji  organizuju ekstremni desničari i još jedna jasna poruka mržnje i zastrašivanja poslata pod zaštitom Srpske napredne stranke.

Zahtevamo od gradonačelnika Vučevića da se javno izvini svim građanima Novog Sada, posebno pripadnicima onih nacionalnih zajednica čiji su sunarodnici billi žrtve zverstava koja je počinila Vojska Republike Srpske i Ratko Mladić lično.