Pokret slobodnih građana neće učestvovati u javnim okupljanjima, protestima i sličnim dešavanjima dok traje opasnost od daljeg širenja korona virusa u Srbiji. Ovo podrazumeva tribine, proteste i ostale javne aktivnosti u okviru samostalne kampanje PSG-a po Srbiji koja je trebalo da počne u Zaječaru ove nedelje, kao i aktivnosti koje zajednički sprovode političke organizacije koje bojkotuju predstojeće izbore.

Predsedništvo Pokreta slobodnih građana složilo se da je ovo jedina odgovorna odluka koju jedna politička organizacija može da donese u ovakvom trenutku. Javno zdravlje i sigurnost građana uvek mora biti ispred svake političke kampanje i ovom prilikom pozivamo sve aktere političke scene da donesu odgovornu odluku i svojim primerom pomognu u naporima da se ovaj virus ne proširi. Ponašanje predstavnika vlasti u vezi sa korona virusom je od početka bilo skandalozno, od preporučivanja rakije i odlaska u Milano radi kupovine, pa do relativizovanja broja preminulih besmislenim poređenjima. Ipak, PSG ističe da ovo nije trenutak za upiranje prstom niti za politička prepucavanja. Ovo je tema oko koje zaista treba da se složimo, bez obzira na strane i političke pripadnosti jer su u pitanju ljudski životi.

Pokret slobodnih građana je već pozivao predstavnike vlasti da promene ponašanje i postave se odgovorno u vezi sa korona virusom.