„Naša je odluka da bojkotujemo izbore na sva tri nivoa i nije uslovljena drugim političkim akterima. U Šapcu i Paraćinu ne izlazimo na izbore, ali nećemo sprovoditi kampanju bojkota, jer će se tamo građani suočiti sa još većim pritiskom SNS-a. Sprovođenje takve kampanje u ovim gradovima bi odvratilo samo opozicione birače od glasanja, što bi moglo da rezultira dolaskom SNS-a na vlast u tim mestima.“ rekao je Pavle Grbović, član predsedništva Pokreta slobodnih građana na današnjoj konferenciji za novinare.

„Ne želimo da zbog dokazivanja moralne superiornosti rizikujemo da snosimo i deo odgovornosti za pad tih gradova u ruke SNS-a“ rekao je Grbović i dodao da apeluje na kolege iz opozicije da takođe razmisle o tome da u Paraćinu i Šapcu ne sprovode kampanju bojkota.

Zoran Hamović, predsednik Političkog saveta i član predsedništva PSG rekao je:  „Mislim da je iz naziva naše organizacije sasvim jasno za šta se mi zalažemo, pa i u ovom slučaju zalažemo se za ono što je pravo i sloboda svakog građanina. Mi smo doneli odluku da na ovim izborima ne učestvujemo, ali to ne znači da se za izbore nećemo pripremati i da nećemo biti podrška svim građanima.“