Pokret slobodnih građana najoštrije osuđuje govor mržnje narodnih poslanika Srpske napredne stranke usmeren na nezavisne medije N1 i Nova S i na Srbijanku Turajlić osnivačicu i članicu Političkog saveta PSG, koji se danas dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ovakav narativ u kom se novinari optužuju da su antisrbi, izdajnici i strani plaćenici nije stran funkcionerima ove stranke, a linč koji je sprovodio Aleksandar Vučić prema nezavisnim medijima tokom devedesetih dobro je poznat i doveo je do ubistva Slavka Ćuruvije.

Istovremeno poslanik Marko Atlagić krijući se iza lažnog patriotizma poveo je hajku na Srbijanku Turajlić, nazivajući je moralnom nakazom lažno interpretirajući da joj smeta to što se gradi spomenik Stefanu Nemanji, srednjevekovnom vladaru, a ne korupcija i izvedba projekta vezana za tu izgradnju. Ranije je isti poslanik na sličan način uvredio i proslavljenu glumicu Seku Sablić.

Govor mržnje mora biti najstrože sankcionisan, bez obzira što dolazi od narodnih poslanika koji uživaju imunitet. Na žalost to ne možemo očekivati od pravosuđa pod kontrolom vlasti, ali ćemo ovakve slučajeve beležiti, a sve vinovnike procesuirati nakon promena koje su neminovne.