U sveopštem napadu na institucije koje čine državu, stranka koja je podređena jednom čoveku, sada se obrušila na Beogradski univerzitet! Nakon grubog narušavanja autonomije Univerziteta, kada su aktivisti Vučićeve organizacije upali u zgradu Rektorata, sada su se njegovi jurišnici, na veoma primitivan način, obrušili na rektorku Ivanku Popović i profesora Danijela Sinanija.

Nacističke izjave u kojima se prebrojavaju „krvna zrnca“ uvaženog profesora, trivijalne osobe koje podržavaju autokratsku vlast, podsećaju nas na reči njihovog vođe, koje je govorio tokom devedesetih godina. Podsećamo ih da je zakonom, koji očigledno ne važi i za njih, sankcionisano širenje verske, rasne i nacionalne mržnje.

Napadom na rektora Ivanku Popović i njenu porodicu, u Skupštini i na nacionalnim frekvencijama, vlast pokazuje panični strah iz kog proizilazi agresija prema svemu što se ne uklapa u njihov primitivni diskurs.

Da li je odbrana lažnih diploma važnija od Univerziteta, od života profesora i rektora? Izmišljene i rasističke optužbe koje su izneli, mogu da dovedu i do ugrožavanja bezbednosti profesora.

PSG će stati u odbranu istine, ljudskih prava profesora, slobode i autonomije Univerziteta, odnosno svega što je sada ugroženo ovim primitivnim napadima.

Odbor za obrazovanje Pokreta slobodnih građana