Pokret slobodnih građana smatra da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odlukom o zabrani šetnje Evroprajda označilo kao legitimne mete sve slobodomisleće ljude i pripadnike LGBT+ populacije koji su već ranije najavili da će se uprkos zabrani okupiti 17. septembra ispred Narodne skupštine.

Nemogućnost države da omogući bezbedno okupljanje jedne manjinske grupe koja ne zastupa ni jedan stav koji bi mogao doći pod udar Krivičnog zakonika Repubilke Srbije predstavlja njen poraz i trijumf male grupe nasilnika koju podržavaju funkcioneri i poslanici vladajuće Srpske napredne stranke, zajedno sa nacističkim organizacijama, čime su pokazali celom svetu svoje pravo konzervativno i klerikalno lice.

MUP je trebalo da donese odluku o zabrani najavljenih litija na kojima se poziva na paljenje udžbenika, progon i nasilje prema manjinama, čime bi pokazao da je tako nešto nedopustivo u našem društvu.

Pokret slobodnih građana dolazi na Evroprajd i učestvovaće u odbrani slobode, prava i ravnopravnosti  najugroženijih zajednica u Srbiji i tu i na svakom drugom mestu.