Odbor za saobraćaj Pokreta slobodnih građana poziva ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović i direktora Koridora Srbije Zorana Babića da zbog pravne i političke odgovornosti zbog dešavanja na gradilištima Koridora 10 i rušenja potpornog zida podnesu ostavke. Takođe, apelujemo i na nadležne organe da u razumnom roku, savesno i u skladu sa zakonskim propisima utvrde odgovornost projektanata, izvođača i nadzornog organa.

PSG ukazuje da se vlast neprestano hvali kilometrima izgrađenih autoputeva koji su projektno, ekproprijacijski, a većina i sa pogođenim poslovima i podignutim kreditima okončani pre nego što su oni preuzeli upravljanje državom i gde je njihov posao kontrola izgrađenog. Sada kada postoji problem oni pokušavaju da svoju odgovornost prebace na prethodne ministre bez obzira što je u šest godina njihove vlasti bilo dovoljno vremena da se projekat izmeni i trasa izgradi.

Urušavanje države Srbije i čitavog njenog društva će se nastaviti po uzoru na zid Koridora 10, sve dok ova vlast ne ode u prošlost.